Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

για την παρέμβασή μας στην Αιξωνή











Χθες Κυριακή 15/2 ανεβήκαμε στους πρόποδες του Υμηττού στην Αιξωνή για να ενημερώσουμε τον κόσμο (που συνέρρευσε για τη δενδροφύτευση του ΣΚΑΙ) για τα θέματα του Υμηττού που αφορούν την περιοχή μας, αλλά και όλη τη νότια Αθήνα. Στην παρέμβαση συμμετείχαν αρκετά μέλη της συλλογικότητάς μας, αλλά και μέλη συλλογικοτήτων και επιτροπών αγώνα από την Ηλιούπολη, το Βύρωνα, τον Καρέα και την Καισαριανή, με τις οποίες βρισκόμαστε σε μόνιμο συντονισμό.


Αν και το πληθος ήταν κάποιες χιλιάδες, εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις καταφέραμε να μοιράσουμε πάνω από 700 τετρασέλιδα κείμενα, να αναρτήσουμε αρκετά πανό και τα σχέδια των δρόμων και του νεκροταφείου, να φωνάξουμε σθεναρά για το έγκλημα που ετοιμάζουν το ΥΠΕΧΩΔΕ με τους Δήμους του Υμηττού (για το οποίο ο ΣΠΑΥ, ο ΣΚΑΙ και όλοι οι συνδιοργανωτές της δενδροφύτευσης σιωπούν πλήρως) και να συλλέξουμε πάνω από 200 υπογραφές, απευθυνόμενοι συνολικά σε περίπου 2000 άτομα.

Οι υπογραφές αυτές, μαζί με άλλες τόσες που έχουμε συλλέξει τα προηγούμενα χρόνια και εκατοντάδες άλλες που έχουν συλλεχθεί στους όμορους δήμους μας δίνουν την βεβαιότητα ότι ξεκινά ένας νέος γύρος κινητοποιήσεων που μπορούν να μας φέρουν ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στη νίκη. Ο γύρος αυτός είναι αναγκαίο να ξεκινήσει τώρα γιατί μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ τα τελικά του σχέδια για τους δρόμους, σύμφωνα με τα οποία θα δημοπρατήσει το έργο. Συνεπώς η αντίδρασή μας θα πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική.

Για να γιορτάσουμε το ξεκίνημα αυτού του νέου γύρου κινητοποιήσεων σας προσκαλούμε όλους στο γλέντι που διοργανώνουμε την Τσικνοπέμπτη στο στέκι μας (Ήβης 79, Άνω Γλυφάδα) με σπιτικά φαγητά και μουσική ζωντανή ρεμπέτικη. Εννοείται φυσικά ότι η είσοδος είναι ελεύθερη και η ενίσχυση προαιρετική. Το γλέντι αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωριστούμε όλοι εμείς που βρεθήκαμε μαζί την Κυριακή στο βουνό, αλλά και που βρισκόμαστε όλα τα προηγούμενα χρόνια σε εκδηλώσεις και αγώνες για την υπεράσπιση του βουνού και της ζωής μας.

Το αμέσως επόμενο βήμα μετά τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ θα είναι μια ανοιχτή εκδήλωση-συνέλευση στο δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη για να ανταλλάξουμε απόψεις και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας από την πλευρά της ενημέρωσης και των κινητοποιήσεων ενάντια στους νέους δρόμους με την επανασύσταση της επιτροπής κατοίκων Άνω Γλυφάδας.

έκτακτη σημείωση: όποιος γνωρίζει από μουσική να φέρει και το όργανό του...!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου